Izlet po otoku Korčuli

U mogućnosti smo vam ponuditi privatne izlete po otoku Korčuli luksuznim automobilom ili kombijem kako biste upoznali sva lokalna mjesta, njihovu kulturu i povijest te kvalitetnu gastronomsku ponudu.

Grad Korčula je povijesni utvrđeni grad na istočnoj obali otoka. Stari grad je okružen zidinama, a ulice su raspoređene u riblje kosti omogućujući slobodno strujanje zraka, ali i štiteći od jakih vjetrova. Od značajnijih povijesnih znamenitosti možete vidjeti gotičko-renesansnu katedralu Svetog Marka, gradsku vijećnicu te masivne gradske zidine. Svjetski putnik, istraživač i putopisac Marko Polo rođen je 1254. godine u Korčuli gdje se nalazi i njegova rodna kuća.

Otok Korčula poznat je po tradiciji izrade maslinovih ulja i vrhunskih od autohtonih sorti grožđa. U središnjem dijelu otoka, u mjestu Smokvica, možete kušati bijela vina sorte pošip, a u Lumbardi bijela vina sorte grk. Najpoznatiji proizvod Čare, uz dobro maslinovo ulje, je čuveno bijelo suho vino autohtone vinske sorte pošip. Zadružni vinski podrum i presa za masline nalaze se na rubu polja, a nekoliko obiteljskih vinarija nudi jedinstven doživljaj vrhunskih vina u tradicionalnom ambijentu. Iznimnu vrijednost maslinovog ulja možete otkriti u kušaonicama maslinovog ulja u Veloj Luci.

Zainteresirani ste za izlet?

Pošaljite nam upit

    Comments are closed