Izlet u Međugorje

Međugorje je naseljeno mjesto u općini Čitluk u Bosni i Hercegovini. Vrlo je posjećeno rimokatoličko hodočasničko odredište. Godišnje ovaj grad posjeti oko milijun vjernika iz svih krajeva svijeta, a popularnost je steklo 1981. godine kada je zabilježeno prvo ukazanje Djevice Marije. Ona se ukazala pred šestero djece, a nakon toga uslijedila su brojna ukazanja vidjelicama te sve traje i danas.

Grad ima populaciju od gotovo 2,500 stanovnika, a ubrzani razvoj doživio je upravo zahvaljujući ukazanjima i vjerskom turizmu. Danas je to jedno od najpoznatijih rimokatoličkih hodočasničkih mjesta na cijelom svijetu, a mnogi kažu da se bitno razlikuje od drugih hodočasničkih mjesta upravo zbog intimne atmosfere u kojoj se može osjetiti vjera i mir.

U Međugorju možete posjetiti sljedeća mjesta: Crkva sv. Jakova u Međugorju, Brdo Križevac, Kip svetog Leopolda, Pobrdo ili Brdo Ukazanja, Ispovjedaonice, Vrt sv. Franje, Kip Kraljice Mira, Majčino Selo, Kapelica klanjanja, kip uskrslog spasitelja, dvorana za susrete i slika Kraljice mira, groblje Kovačica, Župni dvor, Suvenirnica, Kuća Mira i mnoga druga mjesta.

Comments are closed